Provinciale kern Oost-Vlaanderen

Aviornis
Verslagen

Heel lang kon daar niet verpoosd worden omdat een nieuwe verrassing bij Marc Wuyts in Nijlen op ons wachtte.

En wat voor een verrassing !?  Een ordinaire straat met open en half open bebouwing; een vrij lange oprit naar een achtergelegen woning met een niet zo’n enorm grote tuin, maar waarin elke vierkante meter deed denken aan de Bijbelse Tuin van Eden.

Eenden in alle denkbare variaties tussen weelderige plantengroei in glashelder water met harlekijnen die zich aan een waterval in hun sas voelden; in een andere vijver een zeldzame eend nog broedend tussen plantenstengels naast een warmtelamp...Dartelende eenden in een waterpartij bovenop een soort aquarium met doorheen glas zichtbare koi’s  die zich aan al die drukte weinig gelegen lieten.  Op de begane grond een grasperk, bloemen en planten, een palmboom, een ‘set’ bananenbomen, waartussen verscholen een tuinhuisje met opkweekruimte voor nog  recent geboren eendjes onder warmtelampen…Inderdaad nog in oktober !

Ook hier een bijzonder gastvrije dame : koffie, thee en een variatie aan cakes. Het kon gewoon niet op !

De zonovergoten namiddag zat er bijna op wanneer de bus ons naar de laatste bestemming bracht :  stadsbrouwerij De Koninck in hartje Antwerpen.  Een drankje, een audiotour, nog maar eens een proevertje en daarna terug van weg geweest.

Een bijzonder gesmaakte trip. Vatbaar voor herhaling… maar ’t zal verduiveld moeilijk te evenaren zijn !

Eugène De Witte