Boekendienst

aviornis international vzw

Boekendienst

Het houden van fazanten....van hobby tot passie ---- verdeeld via de kernen en onze boekendienst

Eindelijk, het is zover! Het fazantenboek met deze titel op de kaft rolt in december van de persen. Toegegeven, het heeft lang geduurd maar uw ongeduldig wachten wordt nu toch beloond met een prachtige uitgave van Aviornis International. Het resultaat mag er zijn. Het is een schitterend uitgegeven naslagwerk geworden dat zich richt op de belangstelling van de expert, de nog niet zo ervaren, en de beginnende fazantenliefhebber. Het is ook een handleiding. Alles wat met het houden van fazanten te maken heeft, komt aan bod. De huisvesting en hoe die te plannen, het bouwen van volières en de inrichting daarvan, de voeding, wat moet daar allemaal inzitten, de hygiëne, ziekten, plagen en ongevallen en wat daaraan te doen, de aanschaf en waarop te letten, de voortplanting met de kweek, broedmachines, de opfok. Alles uitgebreid beschreven en boordevol met tips en ervaringen uit de praktijk van een doorgewinterde fazantenliefhebber. Elke fazantensoort en de ondersoorten worden in afzonderlijke hoofdstukken behandeld, met uitleg over waar ze vandaan komen en hun leefwijze in de natuur. Hun gedrag, welk voer ze nodig hebben, broedduur, opkweek van de kuikens, ringmaat, wetenswaardigheden enz. Telkens voorzien van magnifieke en informatieve foto’s. Heel bijzonder is ook het gedeelte waarin de ondersoorten van de edelfazanten aan bod komen met unieke foto’s vanuit hun leefgebied. De schrijver is Franz Duister. Hij heeft tientallen jaren naam verworven als redacteur fazanten van ons tijdschrift. Jaren waarin hij met zijn vlotte pen de lezers liet delen in zijn enorme kennis van en ervaring met fazanten. Het boek is 708 pagina’s dik en bevat meer dan 1300(!), soms unieke foto’s en tekeningen. Het verschijnt als ingebonden boek met harde kaft in het formaat van het eerder verschenen watervogelboek. Dit prachtige boek is niet alleen een ideaal bezit voor de fazantenliefhebber maar zal met zijn bijzonder fraaie vormgeving zeker en vast de aandacht vragen in de boekenkast of op de salontafel van elke geïnteresseerde liefhebber. Kortom het perfecte cadeau voor de Kerst om te krijgen of te geven

 

Deze prijs is exclusief € 10.00 verzendkosten binnen België

€60.00 + portkost

NU Het boek “watervogels houden… 't is een hobby” VOOR 55 EURO + 1 JAAR GRATIS LID. (ter waarde van €25.00)

Een prachtig boek over watervogels, geschreven door ons redactielid mevr. Liliane De Boeck. Zij is gekend als schrijfster van zeer goede artikels, alsook van verhalen over kweekervaringen, altijd gestoffeerd met prachtige foto's die zij zelf neemt. Het is een uniek boek geworden van meer dan 900 blz en 1500 kleurenfoto's en tekeningen. Een uitstekende handleiding voor beginners, maar ook voor gevorderden, kortom voor al wie van watervogels houdt, zijn hobby ervan heeft gemaakt of wil maken. Alle redactieleden, leden van het Aviornis bestuur en vele liefhebbers hebben eveneens voor tekeningen, foto's en dia's gezorgd.

Dit boek kan u bestellen via volgend mailadres : pdesmet33@hotmail.com

Een overschrijving van 65 euro ( 55 euro + 10 euro verzendingskosten) op rekeningnummer BE90 0018 6903 8032 met als mededeling uw naam, adres en titel boek. Na ontvangst van de betaling verzenden wij uw bestelling . 

Indien u bij één van de bestuursleden of op een ledenvergadering het boek afhaalt, betaalt u 55 euro.

 

 

€55 +portkost

DVD: Onze eenden

Met 34 soorten geeft deze DVD een heel compleet overzicht van alle eenden en zaagbekken. Tevens is deze film voorzien van een prachtige introductie over de eendenkooien en het bijbehorende ambachtelijke kooibedrijf.

De zeer fraaie beelden zijn voorzien van uitstekend Nederlands gesproken commentaar over de herkenning en het voorkomen van de soorten.


Speelduur : 85 minuten
Auteur : Marc Plomp

Deze prijs is exclusief €6,00 verzendingskosten.

€24,95

DVD: Onze zwanen en wilde ganzen

Ooit geweten dat er in Nederland 4 soorten zwanen en 17 soorten ganzen voorkomen? Op deze film staan ze allemaal. De film gaat uitgebreid in op deze voor Nederland kenmerkende vogelsoorten. Met honderdduizenden brengen ze in Nederland de winter door, maar kent u ze allemaal? Deze film helpt u in ruim 70 minuten langs alle voorkomende soorten.
Voorzien van prachtige beelden met veel close ups en duidelijk Nederlands ingesproken commentaar wordt u prima geholpen alle zwanen en ganzen te herkennen. Per soort wordt er veel aandacht besteed aan de herkenning. Daarnaast wordt er ingegaan op het voorkomen in Nederland en wordt er verteld over bijzonderheden rondom de soort. Het is bijna niet voor te stellen dat de meeste beelden die op deze film te zien zijn in Nederland gemaakt zijn. 

Speelduur: 80 minuten
Auteur: Marc Plomp

Deze prijs is exclusief 6,00 euro verzendingskosten. 
€24,95