Provinciale kern Mid-Vlaanderen

Aviornis
Activiteiten

 Ruilbeurs

12 / 02 /2023

Traditiegetrouw organiseert Aviornis Oost-Vlaanderen ook in 2023 een gratis geleide wandeling op zondag 12 februari. Door omstandigheden buiten onze wil konden we jullie niet vroeger uitnodigen.

Wegens algemene tevredenheid voorzien we dezelfde gids als vorig jaar, namelijk Eddy Gadeyne. Eddy is al van kinds af door vogels geobsedeerd. Hij is niet allen thuis in watervogels, over alle vogels weet hij een aardig woordje mee te praten! Hij herkent niet alleen de silhouetten maar ook zo goed als alle vogelgeluiden en is auteur van verschillende boeken, kortom de gedroomde gids.

Deze keer neemt hij ons mee naar Canisvliet,een natuurgebied op de grens met Nederland. 

We spreken af op het einde van de Karnemelkstraat in Zelzate om 9u30.

Vandaar volgen we Eddy per wagen een kleine kilometer verder om op onze bestemming aan te komen. Het einde van de wandeling is voorzien rond de middag.

Laarzen zijn normaal gezien niet nodig, wel een warme jas, uw verrekijker en de juiste “spirit”. 

We zullen meer dan waarschijnlijk wel honger hebben na onze trip. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een restaurant in de omgeving. Niet alleen om te eten maar ook voor de gezellige babbel. Op 2 km van Canisvliet bevindt zich Italiaans restaurant La Calabria, Polderstraat 2 Zelzate.

De lunch is vrijblijvend: je mag dus ook mee wandelen en niet mee gaan eten – in dat geval hoef je ook niet in te schrijven. Omgekeerd geldt ook dat wie niet mee komt wandelen 's middags mee mag aanschuiven. Laat dit dan wel weten zodat we bij de start van de wandeling niet blijven wachten.

Afspraak in het restaurant om 12 uur.

Voor de lunch is er keuze uit drie menu’: 

Menu 1

Carpaccio classico – pasta naar keuze – chocolademousse. €33

Menu 2

Gefrituurde inktvis - kalfsvlees met Parmaham en Parmezaan - Dame blanche. €41

Menu 3

Meloen met Parmaham – scampi van de chef – tiramisu. €42

Bij elk menu is één drankje inbegrepen. Het nieuwjaarsaperitief wordt door het bestuur aangeboden. We verwachten jullie zo talrijk mogelijk en breng alvast droog weer mee aub.

Ten einde een vlotte bediening te kunnen garanderen dienen we onze keuze tijdig door te geven. 

Daarom willen we vragen om uiterlijk tegen 1 februari 2023 via e-mail (tom.de.graeve@skynet.be ) of telefonisch (Matthieu Van Brantegem: 0468 15 23 30 – ook voor verdere praktische vragen) te bevestigen welke menu's jullie kiezen, eventuele voedselallergieën door te geven en het overeenkomstige bedrag te betalen op rekeningnummer BE16-9790-7263-0874 van Aviornis International Oost-Vlaanderen.

Tot slot nog een vooraankondiging: Op zaterdag 26 augustus 2023 viert Aviornis International Vlaanderen zijn vijftigste verjaardag. Hou deze datum alvast vrij, verdere details en de uitnodiging volgen later.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot binnenkort

Namens het Aviornis-bestuur Oost-Vlaanderen

Tom De Graeve