Provinciale kern Antwerpen

De Korhaan

Aviornis

Welkom bij de KORHAAN

De Korhaan is de regionale kern van de Aviornis International vzw. van de provincie Antwerpen. Wij hebben een 400-tal leden.  Vanaf 2010 is het lidgeld 0 euro, indien u een mailadres hebt.  Dan wordt u vijfmaal per jaar via mail uitgenodigd voor een ledenvergadering.  Indien u per post wenst uitgenodigd te worden, betaalt u 5 euro lidgeld. 

Wij organiseren vijf ledenvergaderingen per jaar die telkens doorgaan op een vrijdagavond in de maanden januari, maart, mei, september en november. De plaats is steeds het Ontmoetingscentrum van Kasterlee, Binnenpad 2. Tijdens deze ledenvergaderingen worden voordrachten gegeven, diareportages getoond, films vertoond,... Het heeft altijd wel iets te maken met onze gemeenschappelijke hobby, het houden van vogels.

Op regelmatige basis organiseren wij uitstappen per bus. Deze gaan naar diverse vogelparken in binnen- en buitenland of naar kwekers in binnen- of buitenland.

Wij organiseren ook tweejaarlijks een grote natuurshow met park- en sierwatervogels.  We zijn er trots op dat het de één van de grootste tentoonstellingen in Europa is. 

Tot slot houden we jaarlijks in oktober een zeer grote ruilbeurs van fazanten, duiven, eenden, ganzen, zwanen, etc. in de Landbouwhal van de Thomas More Hogeschool te Geel. Er komen bezoekers uit vele Europese landen, zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Polen, Hongarije, Tsjechië, … en natuurlijk uit ons eigen land.

U kan De Korhaan tevens volgen op Facebook!