Provinciale kern Antwerpen

De Korhaan

Aviornis

VERSLAGEN

Ledenbijeenkomst 4 januari 2019

Tijdens onze eerste ledenbijeenkomst van 2019 verwelkomen we onze leden traditiegetrouw een half uur vroeger dan normaal. 
We zijn begonnen om 19u30 met een toost op het nieuwe jaar. Onze voorzitter, Peter Smeyers, gaf een terugblik op het voorbije jaar en wenste iedereen een gezond, gelukkig en succesvol nieuw jaar. 
Na de gratis aanwezigheid tombola kon Ivo Tresinie aan een zeer interessante uiteenzetting beginnen over het bebroeden van eieren. Zoals sommigen weten kan Ivo over deze materie meerdere avonden vullen. Zelfs de meest ervaren leden hebben ongetwijfeld weer wat kunnen opsteken van Ivo! 
Iets later dan voorzien sloten we een geslaagde avond af!
We bedanken graag iedereen voor de vermelding op komst, Ivo Tresinie voor de interessante uiteenzetting en dierenspeciaalzaak Vervoort voor de tombola prijzen.

Natuurlijk zijn jullie welkom op onze volgende bijeenkomst, vrijdag 22 maart 2018 in Ontmoetingscentrum Kasterlee.

Ledenbijeenkomst 7 december 2018

Onze laatste ledenbijeenkomst had een gevarieerd aanbod!
We brachten eerst zelf een terugblik op onze Ruilbeurs 2018, die weer een enorm succes was. Daarna kreeg Willy Tieleman (Voorzitter Aviornis International VZW) het woord om een toelichting te geven over de recente, nieuwe regeling n.a.v. de Ziekte van Newcastle, meer in het bijzonder over het onderscheid dat er voortaan is tussen pluimvee en hobbypluimvee.
Iets later dan voorzien gingen we dan over tot de orde van de dag, nl. de voordracht van Nico Rosseel over vogelparken in Zuid-Afrika. We kregen vele, mooie foto’s te zien met een gevarieerd aanbod aan watervogels, fazanten, toerako’s, ibissen, … Tijdens de pauze maakten we weer tijd vrij voor onze traditionele gratis aanwezigheidstombola met prijzen die we goed kunnen aanwenden voor onze hobby (voeders). 
Na de pauze kregen we van Nico een film te zien met o.a. de opfok van toekans. Mooie afsluiter van de avond ! 
Toen we 23u al voorbij waren, vertrok iedereen voldaan naar huis, zodat we tegen 23u30 de zaal terug netjes hadden opgeruimd.

Wil je er volgende keer ook graag bij zijn ? Kijk in onze Activiteitenkalender om de volgende bijeenkomst te ontdekken!